lørdag 21. juli 2007

VALPENE - nå morløse

Siste nytt er at i dag måtte jeg få dyrlegen til å avlive moren til 6 av valpene - Sinki var ikke trygg å ha her - hverken for våre gjester eller barna som bor her. I går bet hun en av våre gjester og heldigvis gikk det bra, men det medførte at jeg innså at nå var det på tide å få en avgjørelse - så etter å ha konferert med vår regionsleder som har god grei på hundehold og dyrlegen, så ble hun avlivet.
MEN med valpene går det veldig bra, de spiser nå vanlig mat og får melk som vi kjøper hos en nabo som har kuer.og valpene vokser og vokser - nå har vi alle samlet i ett hundehus og det letter på arbeidet. Lady (som bare har en valp igjen) er også adskilt fra sin unge og løper nå ute om natta sammen med hannhunden. Nå burde det gå bra, for hun har fått medisin mot graviditet.
Vel, 7 valper - vi har alt fått solgt 4 av dem og 2 beholder vi og så har vi en igjen som en nabo kan tenke seg...

Det er veldig kjekt for barna her på stasjonen å leke med valpene, og de er flinke å hjelpe til og så har jeg lovet de lønn for strevet - det får kr 10,- hver i måneden (en sombolsk pris) for ansvaret. Så de kommer når de har fri fra skolen, helgene og kveldene. Først om 3 uker skal vi gi slipp på de vi har solgt, så da blir det ikke så mye jobb.
Men det var deilig å komme tilbake i mer naturlige rytmer igjen med vakthundene - de får nå mat igjen av nattevaktene og så gir vi valpene 3 ganger om dagen inntil videre...
Har det vært verd strevet - neppe, men ungene her har jo kost seg veldig, så litt nytte har det kanskje vært i at vi beholdt så mange valper...

1 kommentar:

AMO sa...

Strålende bilde av medhjelperne dine, Reidun.

Så fikk altså mr Olsen rett da han skrev at hunden bare måtte avlives, jo før jo heller . . .

Sørgelig med lille Sinki, den miste av et kull på tre - født under vasken/sinken bak gjestehuset sommeren 2001 - en morgen med yr og regn - derfor fikk broren navnet Rasha. Mora var Sasha med tilnavnet Øysteinsdatter.
Og hva skal så de to nye SM-valpene hete?