fredag 4. mai 2007

1. uka i mai: Endelig kom bøkene

Det første vi gjorde i dag var å lempe på kasser med bøker. Vi har ventet på at kirkesangboken som vi har trykket opp igjen i 20000 eksemplaer skulle fraktes over fra Kenya til Tanzania. I går kveld kom de - da hadde klareringsselskapet brukt hele dagen på å få bøkene klaret i tollen ved Namanga. Det som gjorde det vanskelig var at det var så mange lastebiler de som skulle klarere varer. Men de kom sent i går kveld, så vi ble enige i at lastebilen kunne stå hos oss og så lesse av neste dag.
290 esker med bøker måtte vi bære inn i containerlagrene våre - det ble god trim det. Her er gjengen, vi fikk hjelp fra frakteselskapet, men det meste måtte vi stå for selv:
Eivind og sjefen for klareringselskapet vi brukte:
Denne bilen var studd full av bokesker:
Jeg holder på å rydde på lageret, og da må ting som egentlig tilhører huset tilbake til huset, så jeg fikk hjelp av barna på tomta her:
I løpet av uka har vi hatt mange gjester innom. Inkl medmisjonærer fra feltet. Her er det Marit og Leif Thingbø som jeg har kjent helt tilbake til første tiden vi var i Kenya på -80tallet. Nå er de stasjonert ute i bushen her i Tanzania - det er veldig kjekt å treffes igjen. Og her ute tar man alltid med andre hvis man har plass. Her er en amerikaner som jobber på bibelskolen i Mbulu som trengte skyss:

Er det noe vi sliter med her ute når det gjelder teknologi, så er det data og strøm og linjer osv osv, så da må man hjelpe hverandre så godt man kan. Her er det lærer Oddvar som treng hjelp fra vår ettårlin Thana:

Ingen kommentarer: