fredag 18. mai 2007

17 mai i Arusha

17.mai i utlandet er alltid spesielt - en føler seg aldri så norsk som når en er på en liten plass i utlandet. Her på stasjonen er vi jo ikke mange, men det at vi har en liten skole her - pt 2 stik, det gjør det enda kjekkere. Så dagen startet med frokost hjemme hos meg, og da fant vi fram det beste vi hadde og dekket med norske flagg og servietter - kjemepkoslig - og været her var skyet, men sol etter hvert. Det er jo ikke fridag her, så det ble litt jobbing og litt festing:Den norske skolen - med 2 skolebarn og ei som snart skal begynne. Lærer hadde vi også fått på besøk fra NCS i Nairobi:

Tog måtte vi selvfølgelig ha, og da ble det rundkjøringen ved kontoret som gjorde nytten:
Vi hadde masse leker: sekkehopping, kappløp, kaste hestsko og ikke minst fiskedam:

Etter en lang pause, så hadde vi grilling av pølser i hagen min - det helt store var at Tone hadde fått lefser fra Eiken - fantastisk godt. Til og med en av våre nasjonale medarbeidere som kom fra Nairobi, likte de.
Problem med å starte gillen har vi her også, og fikk ikke fyr før vi hadde fått tak i parafin.


Det smakte fantastisk - alle var fornøyde og ble gode og mette:

Og pinneis hadde vi også fått tak i byen - ikke helt som hennig olsen is, men svært god erstatning:


Dagen før hadde vi fått Nero-sjokolade, og den måtte vi selvfølgelig dele: thana og jeg delte en mens vi strevde med å logge oss på dataen - det er et problem her - dårlige linjer, men nå håper vi snart at vi får en løsning på det:


Det alle største for meg dagen før 17.mai var at jeg fikk nytt kjøleskap - det gamle som var fra -91 tok kvelden og så var det til å undersøke om der var penger i nairobi til nytt, og det var det, så her er den stolte forbruker: Endelig skikkelig køling og god frys...

3 kommentarer:

Åshild Kleiven sa...

HIPP HURRA FOR DEG OG DET NYE KJØLESKAPET.Godt at ikke 17.mai-maten ble fordervet !!! Ser ut som Nerosjokoladen smakte !

Brit Lise - nå i Norge.... sa...

Litt av et tog. Kjempeglade folk!
Hvor var korpset?

AMO sa...

Kan tenke meg at du allerede savner den sennepsgule fargen på det gamle kjøleskapet . . .
Hvitt er ikke så verst det heller - gratulerer med nytt!