lørdag 9. juni 2007

HUNDEVALPENE - det ble født 17 kanskje 18.....

Her har vi da en av de lykkelige mødrene, Sinki - fødte sansynligvis 11 unger.... - har igjen 5, men så så vi neste gang at ho har jammen meg 6 igen (fødte kanskje en ekstra litt sent):Her er nr 2 (Lady) født 7 og har igjen 3 - skulle vært 5, men så gikk Sinki på leiting etter de 2 vi tok fra henne og dermed var ulykka et faktum - ho skadet 2 så hardt at de døde.......
SLIK BLE DAGEN da jeg egentlig skulle bli ajour med regnskapet og få orden på huset til naboen slik at han kunne flytte rett inn. Og vi skulle også bruke tid på en reiselivsmesse for Øst-Afrika som arrangeres her i byen (vi fikk til en kort tur dit også):
Sinki sine valper var jo de første vi fant i hullet i oppkjørselen til huset mitt og hun flyttet de etter hvert opp i blomsterbeddet mitt......og da vi sjekket hundehuset, så viste det seg at ho minste (Lady) også hadde født unger - det endte med 7 valper totalt:
HVA SKULLE VI GJØRE?
Vi kunne selvfølgelig ikke ha alle disse valpene og vi kunne heller ikke ha de i hage og rundt forbi og hva med faren, Bamse?
Heldigvis har vi en veldig hyggelig vetrenær som vi har brukt i mange år, dr Chuma og han kom i løpet av kort tid.
Han ordnet opp: gav råd (mat og stell) og måtte da også avlive noen av de minste - mødrene ville ikke hatt nok melk til de:

Han sørget også for at vi fikk gjort rent og ordnet med bolig for hundene - de endte i min bod, så der ble det ryddet og vasket og laget til for 2 hunder - så riktig så rent og pent og greit ut....

og vi bygde til og med en grinn - det var det siste vi gjorde før mørket senket seg fullstendig over tomta vår. Heldigvis har vi Joakim som i tillegg til å ha ansvar for bokbutikken også er snekker:

VEL, jeg trodde jo at vi nå hadde full kontroll, men det viste seg at den største av hundene var på jakt etter sine som vi hadde tatt og hoppet over "gjerdet" vi laget av misjonærbaggasjetønnene og da gikk det helt galt, så ho skadet 2 av Lady sine valper slik at de døde. Derfor måtte vi skille de helt av, så nå er Sinki i min bod og den andre i hundehuset og Bamse far passer tomta og foreløpig bindes han i hagen på dagtid... jo det er litt av et misjonærliv.... jammen byr det på mange utfordringer... følg med følg med..... vi har nå 9 valper.....

3 kommentarer:

Åshild Kleiven sa...

Pole sana, Reidun. Skal si misjonærlivet er mangfoldig !
Jeg kunne ikke annet enn le heller midt oppe i det hele. Kanskje Eivind Johannes kan hjelpe litt ?
Lykke til , mor !

Anonym sa...

Det er utrolig at det er mulig med så mange omstendigheter på en gang. Kan bare ønske deg og de andre i Arusha lykke til med uventet oppdrag.

Anonym sa...

Kjære søster
Ja, det er godt du har erfaring med mye ansvar og organisering fra du var lita jente på Sødal... Det kommer godt med nå. Vi har "gitt" deg masse erfaring!
Stå på, og i juli blir det familiebesøk, om mulig kunne jo Else og Øystein ta med en hund hjem... tullet bare.
klem bente